Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olarak Erzurum Teknik Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen I. Kariyer Zirvesi (EKZ), 17-18 Mart 2016 tarihlerinde Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yapıldı. Açılış ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ergaz&Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Daikin Türkiye Ceo’su Hasan Önder’in konuşmaları ve ardından etkinliğe sponsor olan Aşkale Çimento, Ergaz&Bluepet, Biokim ve Özgül Medikal’e teşekkür plaketlerinin takdimi ile başladı. I. EKZ’de yaklaşık 60 kurum, kuruluş ve firma temsilcileri öğrencilerle buluşturularak, öğrencilere staj ve iş olanakları hakkında bilgiler verildi. Bunun yanı sıra üniversitemiz, çevre üniversite ve liselerin son sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılarımız tarafından 16 atölye ve seminer çalışması yapıldı. Türkiye’de Kariyer Zirvesi etkinlikleri ile Kariyer Merkezleri hakkında önemli çalışmaları bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın yaptığı kapanış konuşması öğrencilerin her şeyden önce kendilerini tanımaları ve ne istediklerini keşfetmeleri üzerineydi. Konuşmalarında, öğrencilerin büyük ilgisini toplayan Atay, “Türkiye’de, mezun vermeden önce böyle bir etkinliğin yapıldığı ilk üniversite” olarak nitelendirdiği üniversitemiz ile ETÜ-KARPAM ekibini tebrik etti. Program, Rektörümüz Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın Doç. Dr. Salim Atay’a teşekkür plaketi vermesi ile devam etti. Ardından bu etkinliğin yürütülmesine yardım eden gönüllü öğrencilere teşekkür belgelerini vermek üzere KARPAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Bedir kürsüye davet edildi. Bedir “Kariyer yolunda birlikte” sloganıyla beraber yola çıktıkları ve “çekirdek ekibimiz” dediği yardımcıları Doç. Dr. Arzu Görmez ve Yrd. Doç. Dr. Tuba Yetim’i de kürsüye davet ederek, bu etkinlikte katkısı ve emeği olan başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çakmak, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ali Çelik, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Levent Çakmur, Üniversite Grafikeri Umut Nalbantoğlu ve tüm ekibe teşekkür ettiler. Kapanış kokteylinde I. EKZ’de bir çok öğrencinin firmalardan staj, burs ve iş teklifi aldığını belirten ETÜ-KARPAM ekibi, firma ve öğrenciler tarafından gelenekselleştirilmesi istenen etkinliğin amacına ulaştığını ifade ederek organizasyonun haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtmişlerdir.