26-27 Şubat 2015’te İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “İTÜ III. Ulusal Kariyer Çalıştayı” na farklı üniversite, kurum ve kuruluşlardan iştirakçiler katılmıştır. Erzurum Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi’nden ETÜ-KARPAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap BEDİR ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tuba YETİM de katılımcılar arasında yer almıştır. Çalıştayda “Kariyer ve Yetenek Yönetimi Uzmanı” adında bir unvan geliştirilerek bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Çalıştay sonunda Kariyer Merkezimizin geliştirilmesi açısından özellikle Kariyer Merkezlerini aktif olarak kullanan üniversitelerle bire bir görüşüp fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bu tarz organizasyonların ve katılımların düzenli olmasının aynı zamanda ortak çalışmalar düzenlenmesinin gerekliliği yönünde kararlar alınmıştır. Özellikle Kariyer Merkezlerinin düzenlediği farklı firmaların da katıldığı kariyer zirveleri gibi aktivitelere, firmalarla gerek iş gerek staj için birebir görüşme yapmaları olanağını yakalayabilmeleri için öğrencilerin katılımlarının da teşvik edilmesinin gerekliliği vurgulanmıştır.