Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, öğrencilerimize üniversitemize adım attıkları andan itibaren yol göstermek amacındayız. 2018 yılı içerisinde gerek kültürel gerek teknolojik adımlarla faaliyetlerimizi tamamlamış bulunmaktayız. -22-23 Şubat 2018 tarihlerinde “3. Kariyer Zirvesi-EKZ’18” gerçekleştirilmiştir. -ETÜ-KARPAM ekibi olarak TRT Erzurum Radyosunun konuğu olduk. Kariyer, Kariyer Fuarları ve Üniversitelerde Kariyer Merkezleri hakkında konuştuk. -ETÜ-KARPAM tarafından 12 Nisan 2018 tarihinde 2017-2018 öğretim yılı mezun olacak öğrencilerimiz için “Mezuniyet Hatıra Ormanı” etkinliği düzenlenerek, öğrencilerimiz ve üniversite personelimizin de katılımı ile üniversite kampüsümüze 300 adet ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir. -ETÜ-KARPAM tarafından 19 Nisan 2018 tarihinde Üniversitemizin mezuniyet töreni gerçekleştirilmiştir. -Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Metin Pişkin tarafından yürütülen, TÜBİTAK-1001 kod no'lu "Üniversite Kariyer Merkezlerinin Değerlendirilmesi, Tek Yerleşkeli ve Çok Yerleşkeli Üniversiteler İçin Alternatif Model Önerileri" projesi kapsamında ziyaret edilen üniversitelerden elde edilen veriler sonucunda tasarlanan modellerin tartışıldığı çalıştaya, 25 Eylül 2018 tarihinde ETÜ-KARPAM adına Öğr.Gör.Hande KAFADAR katılım sağlamıştır. Yaklaşık 20 Üniversitenin katılımıyla tamamlanan çalıştayda; Kariyer Merkezlerinin örgüt yapısı, kaynakları ve ortak sorunları ile sorunların çözüm yolları konularında bilgi paylaşımı yapılmıştır. -ETÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 08-09- 10 Ekim 2018 tarihlerinde "KARPAM Tanıtım Toplantıları" düzenlenmiştir. Her fakülte bünyesinde farklı günlerde etkinlik gerçekleştirilmiştir. -ETÜ KARPAM 15-16 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul Vodafone Park’ta gerçekleştirilen "Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı-TÜMKAF’18" etkinliğine merkez müdürümüz ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın katkıları ile 10 adet öğrencinin katılımını sağlamıştır. -15.10.2018 Pazartesi günü T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen “Bölgesel Kariyer Etkinlikleri Toplantısı” nda, Erzurum Teknik Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARPAM) adına Doç Dr. Tuba YETİM davetli konuşmacı olarak programda yer almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Toplantısında dile getirdiği “Üniversitelerin kariyer merkezleri aktif hale gelmelidir” emri üzerine, ülkemizde kariyer merkezleri olarak bölgeler oluşturulmuştur. Üniversiteler arasından 9 (dokuz) üniversite kariyer merkezi bölge temsilci üniversitesi olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından seçilmiş ve bölgelerindeki diğer üniversitelerle ortak etkinlik yapmaları konusunda bu toplantıya davet edilmişlerdir. Bu kapsamda, Üniversitemiz Kariyer Merkezi de Doğu Anadolu temsilci üniversitesi olarak görevlendirilmiştir. Toplantı sonrası bu sene yapılacak “Kariyer Zirveleri” nin bölge çapında ve daha kapsamlı gerçekleştirilmesi istenmiş olup, Doğu Anadolu Bölgesi için de Erzurum Teknik Üniversitesi görevlendirilmiştir. -ETÜ KARPAM-İŞKUR İş Kulubü arasında 22 Ekim 2018 tarihinde protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında öğrencilerimize CV yazma ve mülakat teknikleri, beden dili ve iletişim eğitimleri verilecektir. -24-25 Ekim 2018 tarihlerinde Erzurum İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri'nde ETÜ Karpam olarak 2 gün boyunca stant açtık. -ETÜ KARPAM olarak 25 Ekim 2018 tarihinde, TEKNOFEST’18 de dereceye giren VARDA SKY Team öğrencilerimiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımızı bir araya getirerek, öğrencilerimizin tanınırlığını artırmaya devam ettik. -ETÜ KARPAM 13-14 Aralık 2018 tarihlerinde Samsun Üniversitesi’nde gerçekleştirilen "Savunma Sanayi Zirvesi" etkinliğine Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın katkıları ile 9 adet öğrencinin katılımını sağlamıştır. Öğrencilerimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a sorular sorma imkanı bulmuştur. -ETÜ KARPAM Yaşam Merkezi'nde KARPAM-İŞKUR İş Kulubü protokolü kapsamında, öğrencilerimize CV yazma eğitimi, mülakat teknikleri, beden dili ve iletişim eğitimlerimiz devam etmektedir. -Kasım 2018 itibari ile 8-9 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan “Doğu Anadolu Kariyer Fuarı-DKF’19” çalışmalarına başlanmıştır.